diumenge, 24 de gener del 2016

5. ELS ÀCIDS NUCLÈICS



Aquest tema és un dels més apassionants en l'actualitat de la ciència biomèdica: els àcids nucleics són la clau per entendre millor com som des del punt de vista biològic i el per què de moltes malalties. De fet, en aquest tema fem referència al famós Projecte Genoma Humà. El coneixeu, oi?


Per a fer una primera aproximació als àcids nucleics podem visionar tres vídeos que ens permetran familiaritzar-nos-hi. Començarem per un de molt senzill, seguirem per un en anglès amb bones imatges i acabarem amb un altre sense veu però molt esquemàtic i clar.

L'ADN, la molècula de la vida, com ha estat anomenada, ha estat la clau per entendre com som i com funcionem els éssers vius. És just dedicar-li un temps a conèixer la història del descobriment de la seva estructura. També seria interessant conèixer la vida d'una científica que va estar estretament unida a aquest descobriment, Rosalind Franklin.

Una bona informació la podeu trobar en forma de text o en forma de ppt . També en aquest tema ens anirà molt bé utilitzar els continguts combinats amb activitats del Proyecto Biosfera.

Les animacions dels conceptes més complexos els trobareu en una pàgina que ja hem treballat en altres unitats.

Després podrem practicar amb un test curt i amb un test més llarg

En aquesta ocasió no farem cap pràctica al laboratori, però comentarem a classe la següent pràctica en la qual es fa una extracció de l'ADN de les cèl·lules.

Us desitjo un bon viatge per la font de la nostra informació genètica!