dijous, 24 de setembre del 2015

2. ELS GLÚCIDS



A qui no li agraden els dolços? A qui no li agrada la pasta o l'arròs? Aquests aliments tan apetitosos estan formats en una gran part per glúcids. Però també els podem trobar a les fruites i al pa. És clar que els glúcids són uns components essencials de la nostra alimentació, però per què els hem de prendre? Per què el nostre cos els necessita?


Aquest tema ens respondrà aquestes preguntes i altres: com són els glúcids, quines propietats tenen, etc.


En primer lloc és recomanable seguir un ppt sobre el tema. Després atreveix-te amb la pàgina següent. Llegeix els continguts i fes les activitats que t'aniràs trobant a les diferents pàgines. Cal que en un full expliquis cada una de les activitats fetes amb una línia o dues i li enviis a la professora amb el teu nom. Ja pots començar! Si vols consultar una altra explicació teòrica, però prou entenedora: clica!

Una de les característiques d'alguns glúcids és que es diferencien per la desviació de la llum polaritzada. Per entendre una mica què és la llum polaritzada, visualitza aquest vídeo.


Quan la molècula de glucosa es troba en dissolució experimenta una ciclació. Per entendre millor aquest fet i altres aspectes del tema t'aniran molt bé aquestes altres animacions.


Després d'estudiar el tema arriba el moment de veure què hem après a través de dues propostes de tests.


Al laboratori podrem fer una pràctica per identificar glúcids en la matèria viva, aquí també trobaràs la mateixa pràctica amb dibuixos molt aclaridors.


Ja hem arribat al final d'aquest tema. Espero que ara ja siguin més familiars per a tu aquestes molècules tan energètiques!